Om oss

Vi är mycket mer än ett behandlingshem, vi är en plats där hopp gror och förändring är möjlig.

Rubinens HVB-hem, beläget i hjärtat av Skara, grundades 1996 av Ulrika Brodén med en vision om att skapa en trygg och stödjande miljö för dem som kämpar med missbruk och beroende.

Rubinens HVB-hem i Skara

Vårt hem har 19 platser inuti huset, där varje individ får det utrymme och den uppmärksamhet de behöver för att påbörja sin återhämtningsresa.

Som ett motivations- och omvårdnadsboende är Rubinens HVB-hem engagerade i att erbjuda en omfattande och individualiserad behandlingsplan för varje klient. Vi förstår att varje individs resa är unik och därför anpassar vi våra metoder för att passa varje individs specifika behov och mål.

Sysselsättning är en viktig del av vår terapeutiska miljö. Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för att främja hälsa och välbefinnande, inklusive bowling, simning, bastu, fiske, paintball, golf, styrketräning och motionsspår. Dessutom kan vi på begäran arrangera islandshästridning, utflykter, shopping samt besök till fotboll och ishockeymatcher. Vi tror att dessa aktiviteter hjälper våra klienter att bygga självkänsla, främjar fysisk hälsa och tillhandahåller positiva sätt att hantera stress.

I hjärtat av Skara

Vårt hem ligger centralt i Skara, endast 2,5 mil från Skövde och Falköping där goda kommunikationer med tåg finns. Skara busstation ligger bara en kort sju minuters promenad från oss, vilket gör det lätt att komma till och från vårt hem.

På Rubinens HVB-hem, strävar vi efter att erbjuda varje individ den bästa möjliga chansen att övervinna sina utmaningar och gå vidare mot en ljusare och mer hoppfull framtid.

Om du eller någon du känner är i behov av stöd och hjälp, vänligen kontakta oss idag för placeringsförfrågan. Tillsammans kan vi börja resan mot återhämtning och en bättre framtid.