Ett familjärt boende

Rubinen är ett HVB-hem, bedrivet i privat regi.
Vi erbjuder motivations-och omvårdnadsboende för alkohol-, narkotika-, tablett-och blandmissbrukare som placeras enligt Socialtjänstlagen
§4 eller LVM-lagen §27.

Vi erbjuder mänsklig kontakt i en trivsam miljö

Vårt mål är att uppmuntra till avhållsamhet från missbruk under en längre tid. På så sätt vill vi jämna vägen för ett eget boende i samhället.

Rubinen är ett HVB-hem. Vi erbjuder motivations- och omvårdnadsboende, som bedrivs i privat regi. Vi tar emot alkohol-, narkotika-, tablett- och blandmissbrukare som placeras enligt Socialtjänstlagen §4 eller LVM-lagen §27.

Vi tar emot både män och kvinnor.

På Rubinen arbetar vi med ett familjärt förhållningssätt.
Vi är en stor familj, av vuxna som umgås och lever ihop.
Vi delar framgångar och motgångar i en medmänsklig kontakt.Vi stöttar våra boende i vardagen, genom att möta dem där varje individ befinner sig just nu.
Vi lagar mat och städar tillsammans. Vi pratar mycket med varandra och bjuder på oss själva. Genom våra samtal utför vi ett idogt motivationsarbete. Att motivera till drogfrihet är en av våra viktigaste arbetsuppgifter. Vi försöker också motivera till att i den mån det är möjligt, reparera trasiga nätverk och bygga upp mål till ett fortsatt drogfritt liv. Vi lägger stor vikt vid socialträning och ADL.

Vi tar emot både
män och kvinnor

På Rubinen arbetar vi med ett familjärt förhållningssätt.
Vi är en stor familj, av vuxna som umgås och lever ihop.
Vi delar framgångar och motgångar i en medmänsklig kontakt.

Vi stöttar våra boende i vardagen,
genom att möta dem där varje individ befinner sig just nuVi lagar mat och städar tillsammans.
Vi pratar mycket med varandra och bjuder på oss själva.
Genom våra samtal utför vi ett idogt motivationsarbete.

Att motivera till drogfrihet är en av våra viktigaste arbetsuppgifter.
Vi försöker också motivera till att i den mån det är möjligt, reparera trasiga nätverk och bygga upp mål till ett fortsatt drogfritt liv, vi lägger stor vikt vid socialträning och ADL.

Perfekt läge…

Rubinen är beläget i ett lugnt bostadskvarter i Skara. Trots att det inte tar mer ärn tio minuter att promenera in till stadens centrum finns ändå det populära friluftsområdet Petersburg alldeles in på knuten.

Rubinen är inrymt i ett stort rymligt hus, bygg i sekelskiftesstil. I huset finns 19 rum för boende. Toaletter och dusch är placerade på varje våningsplan.

Den stora härliga trädgården är ett populärt tillhåll under en stor del av året. Här ägnar man sig åt trädgårdssysslor eller bara kopplar av i en fin och stimulerande miljö. Skara är en av Sveriges äldsta städer och var viktig genom det vägmöte centralt i landskapet som staden kom att ligga vid. Centrala Skara har kvar sitt medeltida oregelbundna gatunät. Där ligger det gamla torget, domkyrkan och rådhuset.